Presentatie aangrijpend boek over rouw in Villa Erica

Presentatie aangrijpend boek over rouw in Villa Erica
Donderdagavond 21 juni wordt in Villa Erica in Bennekom het boek ‘Nu is nog zo zonder jou’ van de Wageningse schrijfster Marloes Harkema gepresenteerd. In haar boek schetst zij hoe ze als jonge weduwe haar weg zoekt en uiteindelijk vindt in het landschap van rouw. Tijdens de avond vertelt rouwdeskundige Leoniek van der Maarel op basis van theorie en (haar eigen) ervaringen over het rouwproces.

Met haar boek ‘Nu is nog zo zonder jou’, dat precies twee dagen voor de Internationale Weduwendag verschijnt, wil auteur Marloes Harkema lotgenoten (h)erkenning en moed geven. Ook biedt het waardevolle handvaten voor mensen die willen troosten, maar niet weten hoe. ‘Rouw is een eenzaam proces, in het bijzonder voor jonge mensen, omdat hun omgeving in de bloei van hun leven is en veelal geen ervaring heeft met rouw’, aldus Marloes.

Kwetsbaar rouwgebied
De auteur verloor haar man toen ze 28 was. Daarna begon ze direct met schrijven. Als een biologe in kwetsbaar rouwgebied onderzocht ze haar veranderde leven. In korte hoofdstukken en gedichten maakt ze de lezer deelgenoot van de nachten die ze wakker ligt, de stamelende reacties van haar omgeving en het zwijgen over de dood.

Op 21 juni zal zij een aantal passages voorlezen uit het mooi vormgegeven boek met bijzondere illustraties. Tijdens de avond vertelt rouwpsycholoog Leoniek van der Maarel over het rouwproces. ‘Rouwen is intens en vermoeiend. Iedereen rouwt anders en vaak begrijpen anderen je niet. Soms begrijp je jezelf niet eens.’

De avond, georganiseerd door de Bennekomse uitgever Scrivo Media, begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Tijdens de avond is er gelegenheid om een gesigneerd exemplaar van Marloes te kopen. U kunt de lezing gratis bijwonen door een mail te sturen naar
info@scrivomedia.nl. U krijgt dan een bevestiging. Het boek is ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandels.