Ontmoeting in Kunst

Ontmoeting in Kunst
Ineke van Berkom haalt haar inspiratie uit de wereld om haar heen.
Zij werkt abstract en experimenteert met de materie. Daardoor kan zij meer van zichzelf laten zien in het avontuur van een proces wat voor een deel haar eigen weg gaat.
Naast motieven in de natuur is zij vooral geboeid door de schoonheid van verval, wat verweerd, verroest of aangetast is door erosie. In 2014 ontving zij in Bologna de Award: Premio de Marchi.
Dorine Dekkers is afgestudeerd als biologe in Wageningen UR. Ze is opgeleid om vormen en processen in de natuur te observeren en te doorgronden. Na haar eerste kennismaking met vormgeving in hout volgde het werken met serpentijnsteen. Zij is gaan beeldhouwen bij Henny Bronk. Hij is al 15 jaar haar begeleider in het uitbouwen van technieken maar vooral in het volgen van haar emotie (proces en beweging) bij het vormgeven van steen. Haar liefde voor de vormenpracht in de natuur, het tot uiting brengen van beweging in combinatie met een subtiel lijnenspel is terug te vinden in haar beelden. Daarnaast maakt zij JufferJuwelen, het zijn sieraden met kokers van edelsteen gemaakt door kokerjuffers. Kokerjuffers zijn insecten die op het water leven, zij beschermen hun zachte lijf met zelfgebouwde kokers van bv. zand, grind, stukjes blad of takjes.
De Ontmoeting, Emmalaan 1, Bennekom van zaterdag 31 maart tot en met 29 april 2018. Feestelijke opening 31 maart 2018 om 15.00 uur.
Ook geopend op Zondag 29 april van 14.00 – 17.00 uur Of op telefonische afspraak 06 30709180
www.vrijzinnigenbennekom.nl