Over ons

De Rotaryclub Bennekom is een serviceclub van mannen en vrouwen, ongeveer 45 in totaal. De leden komen wekelijks bij elkaar. Zij ontmoeten elkaar in de Brasserie óf in het groepsrestaurant A&A voor een lunch of diner.  In september 2015 vierde de club haar 45-jarig jubileum.

De Rotaryclub is een plaats waar je in alle openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren. Enkele vaste onderdelen in de bijeenkomsten zijn het beroepspraatje (vakvoordracht), levensbericht (persoonlijk verhaal) en het bespreken van lopende of toekomstige serviceprojecten.

Ook zijn er regelmatig gastsprekers die een actueel onderwerp belichten. Er worden ook werkbezoeken aan diverse bedrijven georganiseerd.

De Rotaryclub Bennekom is samengesteld op basis van het zogenaamde classificatiebeginsel: een beroepsgroep wordt door één of hooguit enkele leden vertegenwoordigd. Deze leden onderscheiden zich in hun vak of beroep. Door samen succesvolle projecten aan te pakken, ontstaat kameraadschap (‘fellowship’). Deze fellowship wordt ook wel omschreven als ‘de brandstof van de club’.foto rotary2

Met de website “Cultuur in Bennekom” heeft de Rotaryclub voor een informatiebron én agenda gezorgd voor de Bennekommers, waarop diverse culturele evenementen in Bennekom en directe omgeving aangekondigd kunnen worden.

Voor kunstenaars, muzikanten, toneelgroepen, cabaretiers, dansgroepen, zangers en zangeressen, acteurs, schrijvers, dichters, musea etc. etc……… hoopt de Rotaryclub Bennekom dat deze website een toegankelijk platform is, waarop ieder zijn activiteit kwijt kan.

Er is veel te beleven op cultureel gebied in Bennekom !!