Lezing Christel Janssen: Is er leven na de dood

Lezing Christel Janssen: Is er leven na de dood
Op 19 februari, van 20 tot 22 uur, in Het Oude Postkantoor. Kaarten á 10 euro bij Boekhandel Novita. De lezing wordt georganiseerd door “Het Café van Verdieping”.

In haar boek ‘Negenenveertig Dagen, Een Sensuele Reis in Het Moderne Hiernamaals’ beschrijft Christel Janssen bijzondere ervaringen uit het hiernamaals. Op maandag 19 februari zal zij tijdens het Café van Verdieping in Het Oude Postkantoor van die ervaringen vertellen. Ze was een ‘ge-woon’ Nederlands meisje. Ze studeerde aan de Kunstacademie in Maastricht, maar ook Chinese geneeskunde. Dat is al minder ‘gewoon’. Ze werkte zeven jaar als acupuncturist in Maastricht, tot dat een ‘innerlijke roep’ haar naar Hawaii bracht. Daar ontmoette ze een nieuwe geliefde, een Hawaiiaanse-Indonesische man, Umberto. Umberto blijkt een zo genaamde ‘delok’ te zijn, ie-mand die bewust sterft om dan, na een paar dagen, weer terug te keren in het eigen lichaam. Dan rapporteert hij over ‘bardo’, de tussenstaat, vlak voor de uiteindelijke dood.
In haar boek beschrijft ze bijzondere ervaringen vanuit het hiernamaals, die ze per computer deelde met Umberto. Haar lezing is een open dialoog met het publiek. Ze vertelt niet alleen over haar ervaringen, over leven, over dood en over de tussenstaat ‘bardo’, maar ze nodigt de aanwe-zigen uit om in het leven een grotere werkelijkheid toe te laten dan alleen wat zichtbaar is en tastbaar is.
Iedereen heeft het wel eens gehoord: “Er is meer tussen hemel en aarde” dan we weten, dan we zien. Dan komt er veelal een verhaal over iets wat we niet begrijpen. En we willen zo graag alles begrijpen. Er zijn theorieën die stellen dat godsdiensten zijn ontstaan om een verklaring te geven over alles wat we niet begrijpen. Er zijn duizenden boeken over mensen die terugkomen uit de dood. Die boeken worden gerangschikt onder de categorie ‘fantasy’. Blijft altijd de vraag: wat is fantasie en wat is werkelijkheid? Dat zal ook de vraag zijn tijdens het Café van Verdieping, op 19 februari, van 20 tot 22 uur, in Het Oude Postkantoor. Kaarten á 10 euro bij Novita.