Herdenkingsconcert 4 mei 2019

Om 19.00 uur is er een gratis concert in de Oude kerk door het tienerkoor van de Koorschool-Midden Gelderland o.l.v. Albert Wissink.

Het thema voor het concert is dit jaar “Burgerslachtoffers 40-45 Bennekom”.

.

Het Tienerkoor van de Koorschool Midden-Gelderland werkt mee met prachtige passende liederen.
Kees Heitink van de werkgroep Oorlogsslachtoffers van de Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft samen met Larissa Verhoeff het verhaal geschreven dat verteld wordt over de eerste twee dagen van de oorlog. Twee kinderen verongelukten 10 mei 1945 door mijnen die neergelegd waren in versperringen voor de Duitse invasie. Op 11 mei 1945 werden ouders geraakt door granaatscherven waardoor kinderen wees werden.


Het concert wordt georganiseerd door Stichting Bart van Elst . Op deze wijze beseffen we wat de oorlog ook voor Bennekom betekende. De muziek en het gedicht “KINDERZIEL ALLEEN” van Larissa Verhoeff (is reeds te lezen in het Bennekoms kamertje) zullen daar zeker een bijdrage aan leveren.

Onder het luiden van diverse kerkklokken wordt er om 19.45 uur verzameld op het kerkplein van de Oude kerk. De stille tocht vertrekt om 19.50 uur naar het Bart van Elstplantsoen voor de herdenkingsceremonie.
Kranslegging
Twee minuten stilte
Voordracht zelfgemaakte gedicht door een leerling
Spelen van het Wilhelmus
Defilé met bloemen begeleid door het koperensemble van OBK