De Lente, expositie van Juul Kortekaas

De Lente, expositie van Juul Kortekaas
Juul Kortekaas krijgt een solo-expositie in villa Erica tijdens de voorjaarsexpositie van Culturele Vereniging De Kijkdoos.

Centraal in het werk van Juul staat de tulp. Ze wil graag de bloem ‘terugbrengen naar de tijd dat hij gezien werd als de bloem van God’. Daar slaagt ze wonderwel in. Majestueus straalt de bloem je tegemoet van haar schilderijen en kunstwerken. Ze zegt weleens jaloers te zijn op een bloem. ‘Hij kan daar bloem zitten wezen, en sterft dan heel rustig af.’

Haar werk is zeer divers. Zij schildert en maakt beelden van brons, steen, ijzer en lood. Bovendien schrijft ze ook gedichten.

Juul studeerde in 1973 af aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. In de jaren zeventig volgde zij in Wageningen colleges Tuin-en Landschapsarchitectuur. Ook begon ze met het schrijven van verhalen en gedichten.
Zij is bekend met Bennekom en Bennekom is bekend met haar: ze heeft hier 33 jaar geleden gewoond en als kunstenaar gewerkt.

De expositie is te zien van zaterdag 6 april tot en met zondag 21 april, plus Tweede Paasdag, in villa Erica, Ericapark 1, Bennekom. Open: vrijdag t/m zondag, plús maandag 22 april, van 13.30-17.00 uur.

Toegang is gratis.

Juul Kortekaas houdt ook een lezing te midden van haar werk, op 18 april om 20.00 uur. Gratis voor leden, niet-leden 5 euro.

Meer informatie: www.dekijkdoosbennekom.nl/