Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble

Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble
Het is al jaren een goede traditie dat in deze tijd van het jaar het Bennekoms Vocaal Ensemble zich laat horen met een Avondmuziek. Zaterdag 2 maart vanaf 20.00 uur is het zover. Iedereen is dan welkom in de Oude Kerk van Bennekom, Dorpsstraat 45. De toegang is vrij, maar na afloop is er wel een collecte bij de uitgang, om deze traditie in stand te kunnen houden.

Het Bennekoms Vocaal Ensemble richt zich met name op de kerkmuziek van de 16e tot en met de 19e eeuw. En tijdens de Avondmuziek van dit jaar staat er weer een aantal fraaie voorbeelden van deze muziek op het programma.
Om te beginnen worden twee korte a capella werken uitgevoerd, één van Alessandro Grandi (1586-1630) en één van Antonio Lotti (1666-1740). De grotere werken van deze Avondmuziek zijn het motet Lobe den Herrn, meine Seele van J.Ch.H. Rinck (1770-1846), de Mis in C groot van E. Bröer (1809-1886) en aan het slot van de avond de cantate Alles was ihr tut van D. Buxtehude (1637-1707). Het zal vast een bijzondere ervaring zijn als blijkt hoe mooi ook muziek van wat minder bekende componisten kan zijn.

Een hoogtepunt van de avond is in ieder geval het optreden van de alt Mariska Wessel. Zij zingt twee keer een aria van J.S. Bach (1685-1750). De eerste is Zum reinen Wasser er mich weist uit de cantate Der Herr ist mein getreuer Hirt, BWV 112 en later op de avond kunnen we luisteren naar Saget, saget mir geschwinde uit het Oster-Oratorium, BWV 249, met daarin ook een prachtige rol voor de hobo.

De hoboïst is deze avond Arjen Treels. De overige instrumentalisten die deze avond voor de begeleiding zorgen, zijn:
Frank Bons en Thijs Gerretsen, viool; Romein v.d. Drift en Otto Sassen, altviool; Jozien Peters, viola da gamba; Joke Winkel, contrabas en Regina de Bakker, kistorgel.
Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent en oprichter van het Bennekoms Vocaal Ensemble, Gert Winkelhorst.
Een ieder is van harte welkom op deze Avondmuziek, een avond vol mooie muziek!