Ontmoeting in Kunst

Ontmoeting in Kunst
In de serie Ontmoeting in Kunst is in De Ontmoeting, Emmalaan 1, Bennekom
Van 10 november t/m 9 december werk te zien van
Bert de Turck – fotograaf
Feestelijke opening 10 november – 15.00 uur
Loe Frederix – gitaar
Zaterdag 10 november en zondag 9 december geopend van 14.00 – 17.00 uur
Of op telefonische afspraak 06 30709180
www.vrijzinnigenbennekom.nl

De Beekse fotograaf Bert de Turck (1951) wordt wel ‘de schilder met de camera’ genoemd, onder meer omdat zijn foto’s vaak voor schilderijen worden aangezien. Toch zijn het echte foto’s en hij past geen technische manipulaties toe.

Zijn werk is impressionistisch en meditatief van aard. Onderwerpen zijn en bestaan uit binnenruimten, landschappen, stillevens, stadsgezichten en bloemen. Mensen en dieren ontbreken nagenoeg op zijn foto’s. Terugkerende thema’s zijn vergankelijkheid, verstilling, kwetsbaarheid en transformatie. Zijn werk heeft daardoor een melancholische ondertoon. Hij legt weliswaar vormen en composities vast, maar doet dit in het volste besef dat elke vorm een tijdelijk karakter heeft. Hij noemt leven een soort uitgesteld verdwijnen.

In deze expositie zal Bert de Turck landschappen en binnenruimten tonen, onder andere de serie Godshuizen. Verder toont hij een aantal leporello’s. De opening is op 10 november en zal worden opgeluisterd door de Nijmeegse gitarist Loe Frederix. Op 9 december is de laatste gelegenheid om de expositie te bekijken.
www.vrijzinnigenbennekom.nl