Muziek van Dvořák door de COV-Bennekom.

Muziek van Dvořák door de COV-Bennekom.
De COV-Bennekom geeft op zaterdagavond 10 november een concert in de Oude- of Sint Alexanderkerk, Dorpsstraat 45 te Bennekom. Op het programma staan Bagatellen opus 47 en de Mis in D opus 86 van Anthonin Dvořák (1841-1904).

Een bagatelle is een klein, licht muziekstuk; de instrumentale stukjes die op 10 november worden uitgevoerd, componeerde Dvořák voor de bezetting van twee violen, cello en harmonium. Leden van Het Promenade Orkest (HPO) en Elly Meijer achter het harmonium zullen voor de uitvoering zorg dragen.
Daarna vervolgt de COV-Bennekom samen met een viertal solisten, met Elly Meijer en met een groter aan leden van het HPO met de Mis in D. Dit prachtige werk werd in 1887 door Dvořák gecomponeerd en op 11 september van datzelfde jaar onder zijn leiding voor het eerst uitgevoerd.
Anthonin Dvořák, die behalve componist ook altviolist, organist en dirigent was, werd bij het schrijven van zijn composities vaak geïnspireerd door de volksmuziek van Moravië en Bohemen en bij het schrijven van deze mis speelde zeker ook zijn rooms-katholieke achtergrond een belangrijke rol.
De Mis in D is een perfect gestructureerde compositie die zeer rijk aan expressie is. Het koor heeft een groot en afwisselend aandeel in deze mis. Dick Meijer heeft het werk met de leden van de COV ingestudeerd en als dirigent de muzikale leiding.

Kaarten (in de voorverkoop): 15,00 euro (aan de zaal 17,50 euro). Verkrijgbaar bij Boekhandel Novita, Dorpsstraat 41 te Bennekom, bij de koorleden, via covbennekom@gmail.com of aan de zaal. Aanvang: 20.00u (de zaal is open vanaf 19u30)