Concert met kabinetorgel, sopraan en tenor

Concert met kabinetorgel, sopraan en tenor
Zaterdagmiddag 4 november a.s. vanaf 16.00 uur is er een concert op het Onderhorst-kabinetorgel in de Oude Kerk in Bennekom dat verzorgd wordt door Gerrit Christiaan de Gier m.m.v. Elma van den Dool (sopraan) en Rob Sturkenboom (tenor).

Gerrit Christiaan de Gier is organist van de Jacobikerk in Utrecht waar hij beschikt over meerdere fraaie orgels, waaronder een kabinetorgel. In dit geval van de bouwer Hendrik Hermanus Hess, gebouwd in 1774. Dit soort orgels zijn hem dus niet onbekend. Gerrit heeft gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Ook heeft hij gestudeerd aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Al deze opleidingen sloot hij met zeer goed gevolg af. Hij won verschillende belangrijke prijzen en heeft vele cd’s opgenomen. Kort geleden nog met onbekendere orgels van Michael Maarschalkerweerd.

Aan het concert werken verder mee Elma van den Dool en Rob Sturkenboom. Twee vocalisten die hun sporen op velerlei wijze hebben verdiend. Zowel solo als in grote oratoria en opera’s.
Elma studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en aan de Hoge School van de Kunsten in Utrecht bij o.a. Erna Spoorenberg en Jelle Draijer. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Elisabeth Schwartzkopf en Arleen Auger.
Rob Sturkenboom is wel een heel bekende zanger, ook in het Bennekomse. Hij trad regelmatig op als solist bij COV Bennekom en is bekend als zanger bij het NCRV Vocaal Ensemble in de jaren 70 van de vorige eeuw en bij het Groot Omroepkoor. Tegenwoordig woont hij in het Schwarzwald.

Het concert bevat een keur aan interessante composities. Op het kabinetorgel zal Gerrit Christiaan solo werk spelen van Walther, Bach, Vivaldi en een eigen improvisatie over Psalm 46. Hij begeleidt Elma en Rob met het bekende Ombra mai fu van Händel (ook wel het Largo), het Panis Angelicus van Franck, Caro mio ben van Giordani en het schitterende Sound the trumpet van Purcell.

Zoals u ziet valt er veel te genieten en u bent dan ook van harte uitgenodigd voor dit concert dat ongeveer een uur zal duren en gratis toegankelijk is.