Concert met kabinetorgel en sopraan

Concert met kabinetorgel en sopraan
Zaterdagmiddag 21 april om 16.00 uur vindt het voorjaarsconcert plaats in de Oude Kerk in Bennekom. Het concert wordt verzorgd door Rien Donkersloot (kabinetorgel) en Marleen van Os (sopraan). We hebben dit keer jonge en spraakmakende musici voor u kunnen vastleggen.

Rien Donkersloot (geb. 1985) is sinds 2012 organist van de Sint-Joriskerk in Amersfoort met het prachtige Naber-orgel uit 1845. Tevens beschikt hij over 2 kleine orgels van de firma Metzler. Ook is Rien nog organist in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk.
Marleen van Os (geb. 1990). Na het vwo voltooide ze eerst een bachelor Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Utrecht en een master Book and Digital Media Studies aan de Universiteit van Leiden, alvorens definitief de overstap naar de muziek te maken. In 2014 volgde ze, naast haar werk als vertaler en redacteur, de vooropleiding aan het Utrechts Conservatorium. Sinds 2015 studeert ze aan het conservatorium van Rotterdam.

Het programma speciaal voor dit concert samengesteld bestaat uit werken van William Byrd, Heinrich Schütz (uit zijn bekende Kleine Geistliche Konzerte), Georg Philipp Telemann, Wolfgang Amadeus Mozart en improvisaties. Zoals u ziet valt er veel te genieten en u bent dan ook van harte uitgenodigd. Het concert vindt plaats op 21 april in de Oude Kerk in Bennekom en begint om 16.00 uur. De toegang voor dit concert is vrij, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd bij de uitgang.