Concert met kabinetorgel en saxofoons

Concert met kabinetorgel en saxofoons
Concert met kabinetorgel en saxofoon
Muziek uit de middeleeuwen tot heden

De Oude Kerk in Bennekom is zaterdagmiddag 23 maart a.s. om 16.00 uur de locatie voor een bijzonder concert rond het Onderhorst-kabinetorgel. Het concert wordt verzorgd door Kirstin Gramlich (kabinetorgel) en Lotte Pen (saxofoons).

Het concert omvat een scala aan composities uit verschillende stijlperiodes. Uitgevoerd worden werken van Hildegard von Bingen (1098), Sweelinck (1562), Scarlatti (1685), Bach (1685), Ira Gershwin (1896) Daan Manneke (1939), Douwe Eisenga (1961) en Lotte Pen (1983).

Kirstin Gramlich studeerde Kirchenmusik aan de Hochschule für Musik Keulen. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een Masteropleiding Orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar hoofdvakdocent was Jos van der Kooy. Deze studie rondde zij in 2004 met lof van de jury af. Sindsdien heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd en concerteerde op diverse gerenommeerde orgels in Nederland en daarbuiten. Kirstin Gramlich werd in september 2013 benoemd als cantor-organist van de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. Ze is de vaste bespeler van het monumetale Holtgräveorgel en artistiek leider van de Lebuinuscantorij
Voor haar bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de hedendaagse orgelmuziek werd ze genomineerd voor de Sweelinck/Muellerprijs 2009. Kirstin Gramlich studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven.

Lotte Pen studeerde in 2007 af aan het Conservatorium van Amsterdam, bij saxofonist Arno Bornkamp. De beoordeling was een negen, met een onderscheiding voor kamermuziek. In 2010 rondde zij haar Master of Music af aan het Utrechts Conservatorium bij saxofonist Johan van der Linden. Tijdens haar Master studie heeft zij ook gestudeerd aan de Universität der Kunste te Berlijn bij saxofonist Johannes Ernst.
Naast haar opleiding volgde zij vele masterclasses bij o.a. Claude Delangle, Daniel Gauthier, Vincent David, Eugène Rousseau en Nobuya Sugawa.
Zoals u ziet valt er veel te genieten bij dit bijzondere concert en u bent daarvoor van harte uitgenodigd. Het concert zal ongeveer een uur duren en is gratis toegankelijk. Er is een collecte bij de uitgang.