Bennekomse sopraan Tineke Roseboom live op radio 4

Bennekomse sopraan Tineke Roseboom live op radio 4
Muziekliefhebbers zaten donderdag avond laat gekluisterd aan de radio. Bennekomse sopraan Tineke Roseboom lanceerde haar nieuwste muziekvideo’s live bij Opium op Radio4. Samen met Edese pianist Erik Onnink en gitarist Marcus de Jong presenteerde zij werken van Ernesto Cordero, Alexander Zemlinksy en Reynaldo Hahn. De uitzending is hier [http://www.radio4.nl/opiumop4/uitzending/523938/opium] terug te luisteren.

“Muziek is iets wat je niet voor jezelf doet, muziek maak je voor anderen. Mensen kunnen meegenomen worden in een andere belevingswereld, een andere emotie. Met zang komt daar ook nog tekst bij, een verteld verhaal, een emotie in woorden. Als je mensen daarin mee kunt nemen is dat geweldig. Dit is de reden dat ik de muziek video’s voor op online kanalen (als YouTube en Facebook) maak, ik wil mooie muziek met zoveel mogelijk mensen delen en het heel toegankelijk maken.”

De Bennekomse sopraan timmert stevig aan de weg. Haar ontwikkeling wordt gestimuleerd door docenten als Xenia Meijer, de Londense Gary Coward en de wereldberoemde sopraan Emma Kirkby. Ze zingt in concertzalen in binnen- en buitenland. Voor wie een voorproefje wil, kan de video’s bekijken op haar website [www.tinekeroseboom.com], Facebookpagina [www.facebook.com/tinekeroseboomsoprano ]of op Youtube [https://youtu.be/BFgAn1rW7JA] .