13 juli 2019: Kunstfestival voor Kinderen in Bennekom

13 juli 2019: Kunstfestival voor Kinderen in Bennekom
Voor het vierde jaar op rij organiseert de Kunstfactorij in Bennekom een Kunstfestival voor Kinderen. Missie van dit kunstfestival: Kinderen op laagdrempelige wijze in contact brengen met kunst en uitdagen zelf creatief aan de slag te gaan! Tijdens het kunstfestival zijn er ruim 20 creatieve workshops, geïnspireerd op bekende kunstenaars of stijlen. De workshops zijn bedacht en worden begeleidt door lokale kunstenaars en alle workshops zijn gratis toegankelijk.
Dit jaar, het Rembrandt jaar, is er voor het eerst voor een thema gekozen: Hollandse Meesters. En dit levert inspirerende workshops op zoals ‘Vreemde vogels en rare snuiters, geïnspireerd op Jeroen Bosch’ door Jenny Barten, ‘Beeld à la Karel Appel’ door Evelien Kieskamp, ‘Tekenen in de stijl van Escher’ door Roland Smeenk en ‘Graffiti-stencil à la Hugo Kaagman’, door Perishable Rush.
Nieuw bij het kunstfestival is ook de aandacht voor de Edese thema’s Food en Veluwe. Bij Berbar mogen kinderen Foodstillevens maken van zout brooddeeg en mogen ze samen een Foodtruck gaan maken door een bestelbus met afbeeldingen van hun favoriete eten te beschilderen. Jantina Boelens gaat samen met kinderen allerlei grote kunststof dieren beschilderen die op de Veluwe voorkomen, nu en in de toekomst.
De allerkleinste kunstenaars zijn dit jaar weer welkom op het Dreumes- en Peuterplein. Hier mogen alle kleine kinderen een eigen paardje beschilderen in het kader van de Paardenparade, kunnen ze een portret maken a la Herman Brood met Annelies Ekels, genieten van de mooie roze woordenfee of de workshops Muziek op Schoot van Maryanne de Jager van Harlekijntje.
Bij het Kunstfestival is ook aandacht voor muziek. Sampa Soekhram geeft een swingende percussieworkshop en leert kinderen op het ritme van appel, mandarijn en sinasappel trommelen.
Het Kunstfestival voor Kinderen vindt plaats op zaterdag 13 juli, van 11.00 tot 16.00 uur in het Centrum van Bennekom, tussen het van Slootenplein en het Bart van Elstplantsoen. Alle workshop zijn gratis toegankelijk, aanmelden niet nodig.
Het Kunstfestival voor Kinderen wordt georganiseerd door de Kunstfactorij en wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Ede, Ede Doet, Ede Marketing, Cultuurfonds Ede, Ondernemers Vereniging Bennekom, Plus Bennekom, Bronwasser Websites en Geralda van Ginkel Grafisch Ontwerp.
Voor het complete programma volg de Facebookpagina van Kunstfestival voor Kinderen Bennekom of check de website van De Kunstfactorij.