Landschapskunst en locatietheater: WOEST&BIJSTER

Landschapskunst en locatietheater: WOEST&BIJSTER
WOEST&BIJSTER is een herfstfestival en is dan ook zeker niet voor watjes! Het is ruig, woest en bijster! De locaties van kunst en theatervoorstellingen zijn de bosgebieden Ede en Oostereng, Renkums Beekdal, Landgoed Quadenoord en het Bennekoms heitje. Deze zijn van 20 t/m 28 oktober te bezoeken tussen 10 en 17 uur.
Op 21 locaties zijn kunstenaars actief, zoals de Bennekomse Eveline Kieskamp met haar kunstwerk ’Hide & Seek’ of de Franse kunstenaars Francine Garnier & Alain Engelaere met ‘Tournaint les Saisons’. (foto: Vibrat’eau 2018 van Francine Garnier).

Theater in het landschap
Het theaterprogramma biedt negen verschillende voorstellingen, vertolkt door o.a. Yvonne Beelen, MOMOTheater, het Arnhemse Nachttheater en Collectief het Vliegend Fort. Bezoekers worden actief betrokken voelen bij dit locatietheater, waardoor de kunstbeleving intenser wordt. De combinatie van ruige natuur en theater biedt een fraaie ervaring.

Routekaart en tickets
De routekaart WOEST&BIJSTER met het gevarieerde programma is nu te koop voor 1 Euro, in Bennekom bij boekhandel Novita, in Renkum bij Informatiecentrum Renkums Beekdal en bij Albert Heyn (Dorpsstraat). De kunstwerken zijn gratis te bezoeken.
Website www.woestenbijster.nl/programma biedt inzicht in de data & tijden, plaats en ticketkosten per theatervoorstelling. Tickets zijn te reserveren tot een uur voor de voorstelling, via reserveren@woestenbijster.nl, onder vermelding van naam, voorstelling, datum/tijd en aantal kaarten.
Van 20 t/m 28 oktober ligt het festivalhart op het Van Slootenplein in Bennekom-centrum. Tussen 10.00 en 17.00 uur is dagelijks de informatiepost open, met verkoop van routekaart en reservering voor theatervoorstellingen. Elke avond van 17.00-19.00 uur is er livemuziek met een Woest Diner in de grote warme tent. U kunt voor dit diner á 10 Euro reserveren tot 14.00 uur op betreffende dag via eten@woestenbijster.nl Dan bent u verzekerd van een plek!

Woeste avond
Zaterdag 20 oktober vindt op het Van Slootenplein de Woeste Avond plaats, met een spetterend muziek- en dansprogramma van 17-20 uur. Dit is gratis toegankelijk.

In 2016 vond de eerste editie plaats van Woest en Bijster in een weekend. Meer dan 10.000 enthousiaste bezoekers bezochten dat festival. Deze tweede editie is langer van opzet. Bezoekers kunnen gedurende een hele week genieten van de buitenactiviteiten.
Check www.woestenbijster.nl, Facebook WOEST&BIJSTER. info@woestenbijster.nl