Bewegen tot we ’bewogen worden’ – Caroline van de Ven in De Onmoeting

Bewegen tot we ’bewogen worden’ – Caroline van de Ven in De Onmoeting
Bewegen tot we ’bewogen worden’ – Caroline van de Ven
6 december 14.00-16.00 uur

Caroline vd Ven
Hoewel wij verlangen naar zekerheid en houvast gaat er geen dag voorbij zonder verandering: leven is veranderen. Veranderen is niet gemakkelijk. Daarvoor is overgave nodig, loslaten, open staan voor het onbekende. Dat doen we niet zomaar. 5Ritmes® dansen oefent ons daarin en laat ons de ritmes van het leven ontdekken: van vloeiend naar staccato, via chaos naar lyrisch en verstilling. Het ene ritme komt voort uit en verandert in het volgende. Ons lichaam kent al deze ritmes, in het dagelijks leven benutten we er echter meestal één of hooguit twee van. Jammer, want daarmee beperken we ons en lopen we het risico dat we stram en minder vrij gaan bewegen. En mogelijk ook stram en minder vrij worden in ons denken, waardoor we ons makkelijker ergeren, eerder oordelen en ons wat meer terughouden.

In de dans leren we ons openen voor het onbekende, leren we loslaten en op een lichte wijze omgaan met de realiteit, in contact met onszelf. Er is altijd weer een nieuw ritme, dat komt en gaat, we stappen nooit twee keer in dezelfde rivier. Veranderen is leven!

Beoefening van 5Ritmes® is geschikt voor jong en oud, voor getalenteerde dansers en voorzichtige bewegers, voor soepele lijven en stijve harken, voor slechte ruggen en gebroken harten. Samen bewegen we tot we ‘bewogen worden’.

Caroline Van de Ven (1961) is gefascineerd door de uiterlijke en innerlijke bewegingen van mensen. Als kind danste zij al klassiek- en jazz ballet. Later is zij gaan werken als fysiotherapeut, klassiek homeopaat en beeldend kunstenaar. In 2008 bracht een ziekteproces haar bij de helende kracht van Gabriëlle Roth’s 5Ritmes® dansmeditatie. Als docent ondersteunt ze anderen in lessen, workshops en lezingen. Onlangs voltooide ze de master ‘Rouwen of stilstaan’.

plaats: de Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom
tijd: 14.00 – 16.00 uur (i.p.v. 10.30 uur)

http://deontmoetingbennekom.nl/bewegen-tot-we-bewogen-worden-caroline-van-de-ven/