Over ons

De Rotaryclub Bennekom is een serviceclub van 45 mannen en vrouwen. In september 2015 heeft de club haar 45-jarig jubileum gevierd. De club is onderdeel van het wereldwijde netwerk van Rotary International. In ruim 200 landen bestaan 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Rotary Nederland telt circa 500 clubs met in totaal 19.000 leden.

De leden van de Rotaryclub Bennekom komen wekelijks bij elkaar. Zij ontmoeten elkaar in het Koetshuis van Kasteel Hoekelum óf in het groepsrestaurant A&A voor een lunch of diner.

De Rotaryclub is een plaats waar je in alle openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren. Enkele vaste onderdelen in de bijeenkomsten zijn het beroepspraatje (vakvoordracht), levensbericht (persoonlijk verhaal) en het bespreken van lopende of toekomstige serviceprojecten.

Ook zijn er regelmatig gastsprekers die een actueel onderwerp aan de orde stellen. Er worden ook werkbezoeken aan diverse bedrijven georganiseerd. Een intensieve uitwisseling bestaat tussen de Rotaryclub Bennekom en de zusterclub Neustadt an der Aisch (Duitsland).

De Rotaryclub Bennekom is samengesteld op basis van het zogenaamde classificatiebeginsel: een beroepsgroep wordt door één of hooguit enkele leden vertegenwoordigd. Deze leden onderscheiden zich in hun vak of beroep. Rotary werkt voor een clublid op twee fronten: door samen succesvolle projecten aan te pakken, ontstaat kameraadschap (‘fellowship’). Deze fellowship wordt ook wel omschreven als ‘de brandstof van de club’.foto rotary2

Met de lancering van de website “Cultuur in Bennekom” wil de Rotaryclub de inwoners van Bennekom een informatiebron én agenda aanbieden, waarop diverse culturele evenementen in Bennekom en directe omgeving kunnen worden gevonden.

Voor kunstenaars, muzikanten, toneelgroepen, cabaretiers, dansgroepen, zangers en zangeressen, acteurs, schrijvers, dichters, musea etc. etc……… hoopt de Rotaryclub Bennekom een toegankelijk digitaal platform te hebben ontworpen, waarop ieder zijn boodschap kwijt kan.

Er is onmiskenbaar veel te beleven op Cultureel gebied in Bennekom !!